Wiecie co jak bylam w ndz w kosciele to ksiadz mowil , ze w najblizszy pt (czyli dzisiejszy) post nie obowiazuje bo jest Zwiastowanie Panskie .. :) dziwne he.
A u mnie dzisiaj barszcz ukraiński :)
Wiecie co jak bylam w ndz w kosciele to ksiadz mowil , ze w najblizszy pt (czyli dzisiejszy) post nie obowiazuje bo jest Zwiastowanie Panskie .. :) dziwne he.
A u mnie dzisiaj barszcz ukraiński :)
@aneta jak juz wrzuce wszystko na patelnie to mieszam to przez jakis czas jak jajecznice aż troszkę się zetnie,przykrywam pokrywka,jak już będzie w miarę ściete to zamiast pokrywki kładę talerz i fik przerzucam no i z talerza znów na patelnie,aż druga strona się zarumieni,trzeba pamiętać o niewiekim ogniu.Oj kochana ile razy mnie się nie udało hehhe,zjechało mi wszystko bo było za słabo ścięte.
Napewno wyjdzie Ci pyszna
I tak jak myślałam tortilla z twojego obrazka nic nie przypominała mojej,połowa wywaliła się na kuchenkę ale i tak zjedliśmy.
Dzisiaj rosołek do tego łopatka ala pieczeń,ziemniaczki i buraki.
Następnym razem Ci wyjdzie
My mamy dziś gołabki te co wczoraj.Fajnie tak w niedzielę nie gotować,więcej czasu na przyjemności
Ja czesciej robie inny rodzaj golabkow :) Tyle ile miesa, to podobna ilosc siekanej kapuchy dodaje i torebke ryzu. wszystko doprawiam, wygniatam i formuuje kotlety. Obsmazam rach ciach (bo dlugo nie trzeba) i przekladam do garnka. Podlewam woda, dodaje koncetrat pomidorowy, badz przetarte pomidory, doprawiam, by powstal pyszny sos i jeeeest mniam. Zawsze wyczyszczone z gara :)
Co najwazniejsze, nie musze parzyc kapusty, a efekt smakowy podobny :)