To może PAELLA???
20 dag ryżucebula2 ząbki czosnku4 łyżki oliwy2 szklanki bulionu warzywnego2 czerwone papryki50 dag mieszanych mrożonych owoców morza40 dag mrożonych krewetekcytryna15 dag mrożonego groszkułyżka masłanitka szafranupęczek natkisól, pieprz ■ Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Na patelnie dorzucić ryż i smażyć, aż wchłonie oliwę i lekko zbieleje. Wlać bulion, zagotować i gotować 30 min pod przykryciem na małym ogniu.
■ Owoce morza rozmrozić, skropić sokiem z cytryny. Papryki oczyścić i pokroić w kostkę, wymieszać z ryżem i dusić kolejne 10 minut. Dodać owoce morza, krewetki oraz groszek i gotować jeszcze 20 minut.
■ Masło rozgrzać w rondelku i wymieszać z szafranem. Dodać do ryżu i dokładnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Natkę umyć, osuszyć i posiekać. Posypać natką. To jest originalny przepis,ja nie lubie owoców morza więc zamieniam na kurczaka lub królika.Oczywiście nie trzymam się sztywno ilości składników raczej na oko ))) Mam nadzieję,że komus się przyda .