Czasem zrobię chińszczyznę z Fixem Knorr albo danie meksykańskie.
Gotujesz z "proszku" tj. z fixami czy "pomysłem na.." i różnymi tego typu gotowcami?
Odpowiedzi
Komentarze
Wyświetlono: 1 - 10 z 11.
bardzo rzadko
na szczescie potrafie sama cos ugotowac, a chemii mowię"nie" ;P
sama chemia.. ble.nauczylam sie sama robic sosy roznorakie wiec fixow nie uzywam juz chyba ze 2 lata
nena więc daj jakiś fajny przepis:-)
robilam dzis sama spagetti po bolonsku :) mieso mielone, cebula, 2 zabki czosnku -> smaze razem, potem wlewam sos z przetartych pomidorow, taki w kartoniku, 2 lyzeczki koncentratu pom., duzo ziol: prowansalskie, oregano, papryka slodka, curry, smaze, smaze az sos sie zredukuje i gotowe :) ten sos przygotowuje w tym samym czasie co gotuje mi sie makaron.. wiec w 15-20 minut mam gotowe cale danie :)
robie jeszcze sos smietanowo-pomidorowy z kurczakiem tez do makaronu albo zapieczenia: kurczak, cebula, czosnek -> smaze razem, kubek smietany 18%, lyzeczka koncentratu, koperek -> czasem dodaje ogorki konserwowe i pieczarki, tez swietnie to smakuje - daje tak do ugotowanych ziemniakow a do makaronu bez ogorka
proste, szybkie i w miare zdrowe -dodam jeszcze ze wszystko smaze bez dodatku tluszczu :)
Tak, ale bardzo rzadko. :) W zasadzie jedynie jak robie makaron z sosem serowym, to wtedy używam. No i moja mama czasem nam zrobi kurczaka w miodzie z fixa. ;)
czasami robię jakiś pomysł na zapiekankę ale żadko zwlaszcza teraz jak wiem że noszę małą istotkę pod sercem :)