A miałam taki sam dylemat co Ty. Na szczęście moja córka wybawiła mnie od tej trudnej decyzji :)
2011-07-25 19:37
|
Być może to pytanie już było i sie powtórze,ale zapytam.
Słoiczek jest mały i drogi,ale warzywa które zawiera są z ekologicznych upraw,a one gotowane sa na parze,do tego dietetycy pilnują aby odpowiednie składniki trafiły do odpowiedniego wieku dziecka.
A czym Wy karmicie dzieci?
Pytanie głównie do mam nieco starszych niemowlaków.
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
A miałam taki sam dylemat co Ty. Na szczęście moja córka wybawiła mnie od tej trudnej decyzji :)
Dostałam marcheweczkę z działki, a reszta warzywek i mięso, niestety z hiper.
Muszę przyznać, że to bardzo wygodne kupić gotowy słoiczek i tylko podgrzać, ale fakt- portfel szybko chudnie...
a) gotowane zje TYLKO i wyłącznie świeże, nie lubi odgrzewanego, mrożonego, wekowanego
b) gdy wracamy z dworu i zabieram się za gotowanie Młody jest tak głodny, że strasznie płacze, a gotowanie trochę czasu zabiera
c) gotowy słoik ze sklepu praktycznie zawsze mu smakuje
Więc on chyba również zadecydował za mnie.
A to które zdrowsze i lepsze to są zdania podzielone. Wg mnie oba sposoby żywienia nie są właściwe - wszystko jest trujące, pełne chemii, przetworzone albo robaczywe.