Najbardziej aktywne

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ciekawska
ciekawska
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia30
kasia30
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
adae
adae
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anusiak
anusiak
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
rika
rika
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneta31
aneta31
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mousi
mousi
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
inkaaa
inkaaa
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mona410
mona410
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
johana162
johana162
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
listopadowa
listopadowa
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martulka665
martulka665
Zobacz wszystkich
 


Komentarze
Wyświetlono: 211 - 220 z 318.

(2011-06-14 11:00) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anusiak

anusiak

U mnie dzisiaj mięsko na dziko z przepisu Kasi, właśnie się robi:)

A do tego ziemniaczki i sałatka z ogórka kiszonego

OGÓREK KISZNY INACZEJ(pyszny do ziemniaczków i mięcha)

Duży słoik ogórków kiszonych

małe jabłko lub pół większego

cebula

łyżka groszku 

szczypta cukru, 

pieprz

łyżka majonezu

Ogórki starkować na tarce na dużych oczkach, odcedzić wodę. jałko obrać, poszatkować. Dodać pokrojoną cebulę w kosteczkę(dobrze jest ją posolić trochę na desce i zostawić chwilę żeby skruszała). Dodać resztę składników i dobrze wymieszać. 

Moja rodzinka się zajada, łącznie z synkiem. A przepis mam od teściowej:)

(2011-06-14 12:38) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia30

kasia30

Interesujące te ogórki.Jak uda mi sie dopaść jakims ruskim sklepie kiszone to zrobie takie.

U nas dzis wątróbka w sosie do tego standardowo ryż heheh,mój syn już ma dośc ryżu Frown 

(2011-06-14 15:17) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
adae

adae

@ciekawska SAŁATKA CHRZANOWA z groszkiem palce lizać! Wypróbowałam na gościach na swojej imprezie urodzinowej ;)
(2011-06-14 15:32) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
adae

adae

Obiad na lato Kapuśniak light z kapusty pekińskiej z papryką

Składniki:

3 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego

mała kapusta pekińska

czerwona papryka

marchewka

4 ziemniaki

2 łyżki oliwy

2 ziarna ziela angielskiego

pół łyżeczki cząbru lub tymianku

pół łyżeczki słodkiej papryki

łyżeczka koncentratu pomidorowego

łyżeczka soku z cytryny

łyżka posiekanej natki pietruszki

liść laurowy

sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kapustę pekińską posiekać marchewkę pokroić w dość cienkie plasterki, ziemniaki w dużą kostkę, paprykę - w drobną. Wgarnku na mocno rozgrzanej oliwie podsmażyć przez chwilę paprykę, po czymdodać pozostałe warzywa,liść laurowy, ziele angielskie, wlać bulion. Gotoważ aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania doprawić cząbrem lub tymiankiem, słodką papryką, koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Już na talerzach posypać posiekaną natką pietruszki.

Zamiast koncentratu można użyć śmietany lub jogurtu, lecz ja zdecydowanie preferuję koncentrat a do tego przyprawiam papryka ostrą a nie słodką. Pychota :)

(2011-06-14 18:03) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anusiak

anusiak

kasiu u mnie  mój mąż też ma dość ryżu:p

a mi brakuje czasem pomysłów. A co do tego mięska na dziko to pyszne wyszło:)

i musze spróbować tej sałatki chrzanowej:)

(2011-06-14 18:23) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia30

kasia30

Ja męczę ich ryżem bo staram się trochę schudnąć więc ryż chyba najbardziej wskazany.Mój Marcin zadowolony bo ryz uwielbia ale Mateuszowi już uszami wychodzi hehe.

Cieszę się,że mięsko smakowało ) Dziś podobnie zrobiłam wątróbkę ale smażyłam na odrobinie oleju nie na suchej patelni była pycha.Sosik taki ciemny i wyrazisty. 

(2011-06-14 18:33) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anusiak

anusiak

mój mąż kiedyś oglądał jakiś program gdzie mówili że ziemniaki są mniej kaloryczne od ryżu. same oczywiście bo w połączeniu z sosem i mięchem to już niebardzo. Dlatego jak mówie że ugotuje ryż to on mi na to że ma dużo kalorii. Dla niego codziennie mogą być ziemniaki, smażone, gotowane,  duszone...i inne byle by nie ryż. kaszy też nie lubi...ja już naprawdę mam dość ziemniaków!...
(2011-06-14 18:41) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anusiak

anusiak

jutro będzie makaron z tuńczykiem w koncentracie pomidorowym i śmietaną. Pierwszy raz będę robić, jak będzie smaczne to napisze przepis.Laughing
(2011-06-14 18:44) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia30

kasia30

hmmm brzmi smakowicie.Więc czekamy na przepis, chociaż nie przepadam za śmietaną Frown.

A propos ziemniaków to ja do niedawna byłam ich fanką hehe,ale moża się przyzyczaić do czegos innego.No i ryżu nie trzeba skrobac czy obierać Laughing więc jedna robota w kuchni mniej Laughing