ale tylko czasem, za to od niedawna jak rozbije kotlety to moczę je w mleku i jajkach z solą i pieprzem przez godzinę :) mniam
ja tylko w jajku,bez dodatku mąki,jednak cala rodzina mojego M.obtacza w jajku i mące.dziwnie się patrzyli jak robilam po swojemu...
Odpowiedzi
Komentarze
Wyświetlono: 1 - 8 z 8.
raczej w bułce tartej
moja tesciowa obtacza w jajku,mace a na koncu bulce tartej
w jajku i bulce tartej
mało tego skropuję jeszcze schabowego cytryną. Jest potem lepszy ;)
a po co obtaczac w mace? :)
Jak zwykle schabowe to bez maki, tylko jajo I bulka tarta. Czasami robie tez tak zwane sloneczne kotlety, z piersi kurczaka, lub indyka, ewentualnie tez ze schabu, obtaczam najpierw w mace potem obficie w jaju I na patelnie.
Najpierw jest mąka, która przyczepia się do mokrawego mięsa, potem w jajko, które z kolei swietnie się przyklei do suchego i zaś bułka - przykleja się do mokrego jaja :)
W smaku żadna różnica w sumie ;) Lepiej się panierka trzyma :P