(2013-11-29 19:37)
zgłoś nadużycie
Zamiast nadmiernej ilości soli preferuję sotosowanie ziół prowansalskich, które stosuje się w kuchni bezsolnej. Używam bazylii, majeranku, kurkumy itd. - w zależności od tego co akurat gotuje.
Mam na myśli oczywiście Wasze dorosłe jedzonko.
Dziewczyny, które nie używają niech napiszą czym przyprawiają rosołek i inne zupy.
Moja babcia namiętnie używa kostek rosołowych i Kucharka dlatego gotuję dla Młodego oddzielnie, ale w styczniu się wyprowadzamy i szukam alternatywy he he.
Zamiast nadmiernej ilości soli preferuję sotosowanie ziół prowansalskich, które stosuje się w kuchni bezsolnej. Używam bazylii, majeranku, kurkumy itd. - w zależności od tego co akurat gotuje.
ja do zupy oprócz soli zawsze dodaję pieprz ziołowy i do tego dużo zieleniny typu pietruszka, koperek.